Totalul afișărilor de pagină

Bine ati venit !

Informatii despre fosti concurenti NPM , respectiv MPFM

Persoane interesate

luni, 31 decembrie 2012

Catalin Movileanu MPFM1:"An nou... inceput nou!"
Catalin Movileanu:" Este foarte tarziu in noaptea diminetii, insa am simtit sa scriu si dupa cum se vede am si scris.
Se apropie un an nou. Un an in care cu totii ne facem anumite planuri, juraminte si promisiuni. Unii dintre noi facem o balanta a anului ce-a trecut sau chiar a intregii vieti.
Oare ce am realizat noi? Oare ce mai este de realizat? Oare ce are prioritate in ale realizarilor noastre?
Avansam si cu fiecare noua generatie devenim mai inteligenti, mai evoluati. Acum consideram ca infanteristi care mureau pentru asi apara propriile valori, idealuri erau prosti. Da, poate erau mai putin inteligenti pentru ca mureau prosteste in prima linie servind interesele altora. Insa ma plec in fata lor. Ma plec pentru ca aveau idealuri mai sanatoase decat astazi,  mureau cu demnitate si dragoste fata de tara.

Dragosteiubire ... un gen la care orice fiinta de pe planeta tanjeste. Unii sunt norocosi si o au, altii nu o au niciodata, altii se folosesc de ea sa faca bani pentru a avansa in ale confortului, comoditatii, societatii sau mai stiu eu ce. Toata viata cautam ceva si ne dorim ceea ce nu avem. Ne agitam, ne autodistrugem sa facem bani pentru a supravietui sau pentru a avansa. Mergem la munci care nu ne fac placere si cu o parte din bani ne cumparam bunuri pe care nu le folosim niciodata. Ne agitam sa construim case, sa avem masini luxoase si sa fim cat mai bine imbracati. Ne place succesul si de multe ori din snobism cheltuim bani pe diverse obiecte doar ca sa nu fim lasati la coada anturajului, societatii, comunitatii. Unii dintre noi uita ca familia este mai importanta de cele mai multe ori decat acestea din urma. Ma bucur cand un snob plateste o avere pe chestii de nimic.Baietii destepti, corporatii se folosesc pedeplin de aceasta pseudo-autovalorizare. Cu cat "realizam" mai mult cu atat ne simtim mai impliniti, insa tot parca mai ramane ceva si o luam de la capat pentru ca uitam adevaratele valori. Vrem atat de multe si totusi avem nevoie de atat de putin pentru a fi fericiti. Devenim sclavii proprietatilor, acareturilor, obiectelor, bijuteriilor. Cu cat sunt mai scumpe cu atat ne streseaza si ne costa mai mult intretinerea sau distrugerea/avarierea lor. Cu cat suntem mai bogati, cu atat suntem mai stresati sa nu ajungem saraci si de aceea incercam sa nu oferim prea mult, ne plictisim mai repede si nimic nu ne mai furnica.  Cu cat suntem mai saraci cu atat ne bucuram mai mult la lucruri/situatii insignifiante. Toti suntem sclavii naturii si a nevoilor noastre.Ducem o lupta eterna pentru satisfacerea nevoilor. Suntem atat de fragili, firavi, slabi de nici nu ne putem inchipui. Avem impresia ca stim multe, dar stim foarte putin. Scopul nostru pe lumea aceasta este sa ducem mai departe si sa evoluam specia. Vietile noastre nu ne apartin, desi tot drumul vietii este constuit din alegerile noastre. Dupa fiecare alegere mai devreme sau mai tarziu vine nota de plata ... nimic nu scapa neplatit!


 Cu totii avem nevoie de dragoste, insa nu o oferim, majoritatea o asteapta sau se folosesc de ea pentru a atinge alte interese fara substanta morala. Ulterior nu inteleg de ce nu sunt fericiti si nu au parte de dragostea celor din jur.  Uitam de demnitatea, moralitate cand avem scopul sa urcam pe scara societatii indiferent prin ce mijloace. Stau uneori si ma intrebi, ce mai conteaza ca ai ajus cineva, daca acel drum s-a cladit numai prin suferinta altora. Cuvantul in viziunea unora nu are valoarea care o are de fapt. Unii dintre noi ofera cuvinte gratis, fara baza.. nestiind ce putere, energie si ce viteza de propagare are cuvantul. Cuvantul fiind mai puternic ca gandul....

Imi doresc ca oamenii din 2013 sa devina mai buni, sa ofere mai multa dragoste si sa lase la o parte chestiunile materiale care tin de asa-zisa viata buna. Tibetanii au doar un cearceaf pe ei si nu mai sunt asa stresati tocmai pentru ca au doar un cearceaf (este mult de discutat). Am ajuns la concluzia ca dragostea si cuvantul sunt cele mai puternice arme ale oamenilor. Imi doresc sa devenim mai spirituali si sa constientizam ca atunci cand ne dorim putere si sa conducem cu orice pret, nu aratam decat slabiciune, frustrare. Sa constientizam ca ne trebuie putin sa fim fericiti, ca suntem trecatori prin viata si ca nu este necesar sa ii pacalim pe cei din jur, sa furam, sa talharim, sa ucidem, sa fim fara scrupule, josnici ... pentru a trai.

De multe ori ce este simplu este mai frumos, iti da o satisfactie mai mare, amintiri frumoase. Nu lucrurile/ experientele pompoase. De ex.: sa bei o cafea cu cineva care iubesti este un sentiment frumos. Snobismul, pastrarea unor aparente, duplicitatea nu sunt decat niste compensari ale golurilor, frustrarilor din vietile oamenilor.
Putem sa rezolvam diversele problemele cotidiene, sa ii ajutam pe ceilalti, sa rezolvam conflictele si intr-un mod altuist, civic, educativ. Orice pozitie avem in societate o putem avea cu demnitate si prin urmare cu respectul celor din jur.

Depinde de noi toti cat de armonios si de fericiti vom fi in 2013 prin alegerile sanatoase pe care le facem, prin valorile care le urmam, prin telurile si natura lor,  prin dragostea neconditionata pe care o oferim semenilor nostri si prin puterea cuvantului (care sa aiba vibratii benefice, serioase). Toate acestea pot face un om sa mute un munte cu mainile goale. Totul sta in puterea noastra, in a vrea si in a exersa sa fim buni!

                   La multi ani!:"


http://www.catalinmovileanu.com/
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu